Блог

Як обрати наклейки на телефон, ноутбук чи улюблене горня?
calendar17.11.2021
comments0
authorStickers Vanilka
shared

Ти вирішила прикрасити наліпками не тільки сторінки свого планера чи щоденника, а й улюблені гаджети: телефон, ноутбук, чохол від навушників чи навіть своє горня, в якому кава або чай смакує ще смачніше? Саме тому ми впевнені, що ти шукаєш стікери, що гарно триматимуться й довго носитимуться на будь-яких предметах!


Отже, якщо ти вирішила розширити область використання наліпок і готова підкоряти нові поверхні — ми розкажемо, які існують види стікерів та які наклейки не можна використовувати для відкритих поверхонь, а які ідеально підходять. А під кінець поділимось приємною новиною для клієнтів нашої крамнички.


Наклейки на ноутбук чи телефон: їх види та особливості



Залежно, від основи, на якій друкують, бувають:


  • на паперовій самоклейці;
  • вінілові на білій плівці;
  • вінілові на прозорій плівці.


Якщо з першою все зрозуміло, легко уявити, адже такі наклейки знайомі з дитинства, то слово «вініл» здебільшого асоціюється з меломанами та музичними платівками.


Загалом, вініл — це назва синтетичного матеріалу, що схожий до пластику. Легко змінює свою форму під час нагрівання, тому з нього вдається робити різноманітні речі: від тих самих платівок до плівки, якою покривають автомобілі.


Вініл також є чудовою основою для виготовлення стікерів — добре захищає від води, тертя та інших пошкоджень. 


Вінілові стікери друкуються на білому або прозорому фоні. Ілюстрації на білій плівці яскравіші, адже така основа дозволяє більш точно відтворити малюнок та «передати» відтінки. Вони мають чудовий вигляд на поверхні будь-якого кольору. 


Наліпки на прозорій плівці трохи нагадують вітраж, вони приглушені та тьмяні. Коли їх наклеїти — зливаються з основою, тому підходять тільки для світлої, однотонної поверхні, а на темній чи кольоровій — втрачають свою привабливість і саме тому вони найменш популярні.


Якими мають бути наліпки для відкритих поверхонь?



  • Водовідштовхувальними. Щоб, наприклад, після того, як ти помиєш термос, не довелось повністю міняти створений дизайн з наліпочок. Навіть поверхні ноутбука чи телефону, хоч як би ти далеко не тримала їх від кружки з чаєм, зазнають впливу води та вологості. Взяти смартфон, планшет чи ноутбук мокрими руками, користуватись під час дощу, дивитись улюблений серіал у ванній — все це контакт з крапельками води та конденсатом.
  • Стійкими. Не вигоріти на сонці, витримувати щоденний механічний вплив, приміром: доторки, тертя від носіння в сумочці, миття, протирання та інші дії.
  • Добре клеїтись і при цьому легко зніматись. Прикрасити та не пошкодити поверхню — головне побажання до стікерів. Особливо важливо, якщо ти обожнюєш різноманіття: часто змінюєш заставки на телефоні, постійно хочеш нових емоцій і вражень від звичних речей і плануєш змінювати дизайн відповідно до настрою.


Ідеальні наліпки, щоб прикрасити смартфон, ноутбук чи улюблене горня



Булочко, якщо відчуваєш, що необхідно додати креативу, зробити речі навколо яскравішими, унікальними, наприклад, прикрасити їх мотиваційними цитатками, додати ілюстрацій, які мають особливе значення, чи просто оформити гарненькими наклейочками — для відкритих поверхонь обирай наліпки на вініловій основі. Вони відповідають всім вище перерахованим характеристикам, клеїти їх можна на будь-яку рівну та гладку поверхню. Тому не обмежуй себе в експериментах.



Рекомендація. Ділимось певним нюансом з особистого досвіду: якщо ти плануєш ліпити стікери прямо на кришку ноутбука — радимо спершу перевірити на непомітному місці чи не відриватиметься фарба. Така проблемка, дуже рідко, але може виникнути зі деякими моделями. Клей на вінілових наліпках досить міцний, щоб стікер гарно тримався і не відпав. Але, якщо виробник ноутбука чи телефону вибрав для покриття не дуже якісну фарбу — вона може відліпитися разом з клеєм. Наприклад, з MacBook жодних нюансів ніколи не було.




Які наліпки не можна використовувати для відкритих поверхонь



Важливо: наліпки на паперовій основі не можна клеїти безпосередньо на поверхню термосу, ноутбука, телефону та іншу.


Паперові стікери друкуються на самоклейці, товщина якої спеціально підбирається, щоб було зручно користуватись для оформлення розворотів, конвертів та подарункових обгорток:


  • щоб стікери були достатньо міцними — гарно відклеювались, не рвались;
  • щоб не обтяжували аркуші планера та не робили їх об'ємними;
  • щоб ти без проблем могла писати на тому місці, де зі звороту є наклейка;
  • та багато інших пунктів, які роблять паперові наліпочки мегапрактичними у використанні на папері.


Тому, якщо наліпити паперові стікери на поверхню ноутбука, смартфону чи обкладинку — легко відклеїти її не вдасться: залишаться сліди від клею, які доведеться відтирати-віддирати.


Приємна новина для крихіток, які обожнюють вінілові наклейки



Останні пів року ми більше зосередились на виготовленні наліпок на паперовій основі. Цей вид справді дуже популярний, їх наші клієнточки найчастіше беруть для оформлення розворотів, ведення Bullet Journal, скрапбукінгу та іншої творчості. Ще одна причина, чому давно не було поповнення дизайнів на вініловій основі, — ми шукали спосіб їх удосконалити. 


Ми друкували вінілові наліпочки на широкоформатному екосольвентому принтері, що дозволяє відтворити найдрібніші деталі. Та, через те, що фарба знаходилась близько до поверхні — вони не були достатньо стійкими, малюнок стирався та пошкоджувався. Тому ми постійно думали, як розв'язати цю проблему, щоб зберегти якість і зробити наклейки ще довговічнішими, стійкими до води, жиру, тертя та царапин. І нарешті, знайшли нову основу для стікерів на плівці, протестили й готові пропонувати вам.


Чекайте партію всіх новинок також і на вініловій основі на нашому сайті: https://stickers-vanilka.com/ 

Поділитися у соц мережах

Залишити коментар

Коментарі (0)
Поділитися у соц мережах